+31 10 435 0865 bookings@bryaneliot.com
Select Page

De op 5 augustus 1990 geboren Bryan Camphens (artiestennaam; Bryan Eliot) heeft al op 2-jarige leeftijd zingen tot zijn favoriete hobby gemaakt. Vanaf zijn elfde jaar deed hij mee aan diverse talentenjachten, waarmee hij een aantal prijzen gewonnen heeft. 

In 2004 doet hij auditie voor de musical Pietje Bell. Een spannende tijd breekt aan en na de laatste auditie komt het bericht dat hij een hoofdrol te pakken heeft. De musical ging op 19 oktober 2005 in première in het Nieuwe Luxor Theater te Rotterdam. In het seizoen 2005-2006 stond hij samen met musicalsterren Johnny Kraaijkamp jr., Kiki Classen, Brigitte Nijman en Roberto de Groot op het podium. 

Hierna is hij als solozanger gaan optreden bij diverse evenementen en feesten in het land en deelde hij het podium met o.a. Nick & Simon, Wolter Kroes, Xander de Buisonjé, Thomas Berge, George Baker en Lee Towers. 

In 2009 ontstond het plan om een eigen single uit te brengen en zocht Bryan contact met musicalartiest en tekstschrijver Tony Neef, die o.a. de hit “Jij bent zo” voor Jeroen van de Boom schreef. Tony is enthousiast ingegaan op Bryan’s verzoek en schreef twee nummers. Het uptempo nummer “Wie ben jij” én de ballad “Dat iemand van je houdt” (op de muziek van Bob Dylan’s “you make me feel my love”). Na veel voorbereidingen en opnames in de studio is de CD op 14 juni 2010 gepresenteerd aan pers en publiek. Natuurlijk was Tony aanwezig om dit officiële moment met Bryan te delen. 

Sinds 2016 is Bryan zich gaan richten op een genre dat hem het meeste aanspreekt én wat het beste bij zijn stem past; Jazz. 

Bryan is uw jazz-zanger en brengt (achtergrond)muziek van Frank Sinatra, Michael Bublé en meer. Heerlijke luisterliedjes, bijvoorbeeld bij binnenkomst van uw gasten. Jazz en easy listening zijn ook geschikt als achtergrondmuziek tijdens een diner dansant of walking dinner. 

Met deze nieuw ingeslagen weg treed Bryan momenteel op in binnen én buitenland bij de meest uiteenlopende (bedrijfs)feesten en evenementen.